blank

Apoteka će u roku od 40 dana odgovoriti na pitanja naše redakcije

blank

Apoteka Subotica obavestila je u četvrtak redakciju portala Subotičke.rs da će u produženom roku od 40 dana, što je najduži zakonom propisani rok, dostaviti odgovore na pitanja u vezi finansijskog poslovanja i isplata stimulacija.

Naša redakcija prosledila je 26. oktobra Apoteci Subotica zahtev za dostavljanje informacija od javnog značaja. Od Apoteke Subotica tražili smo izveštaje o finansijskom poslovanju unazad deset godina i proveru informacije, dobijene od nezvaničnog izvora, da su u toj ustanovi, uz plate, isplaćivane izdašne stimulacije, iako je ustanova poslovala sa velikim gubitkom koji je u jednom trenutku iznosio dvesta miliona dinara.

Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja propisano je da je organ vlasti dužan da obavesti tražioca informacije, najkasnije sedam dana od dana prijema zahteva, da iz opravdanih razloga nije u mogućnosti da mu prosledi traženu informaciju, uz ogućnost da odredi naknadni rok koji ne može biti duži od 40 dana od dana prijema zahteva.

Redakcija portala Subotičke.rs Apoteci Subotica odgovorila je da delimično razume produžetak roka kada su u pitanju pomenuti finansijski izveštaji, ali da joj nije jasno zašto je produžetak roka bio neophodan za dostavljanje informacije o isplatama stimulacija.

Foto: Apoteka Subotica

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.