blank

SAZNAJEMO Krizni štab u Beogradu zaseda u podne

blank

Nije poznato hoće li biti uvedene nove mere za suzbijanje širenja koronavirusa

U Palati “Srbija” u Beogradu danas u podne biće održana hitna sednica Kriznog štaba, s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, saznaju Subotičke.rs. U prethodna dva dana beleženo je po više od 2.000 novih dijagnostikovanih slučajeva zaraze dnevno. Povećan je i broj preminulih osoba, kao i pacijenata na respiratorima, a i bolnice su sve punije.

Nije poznato hoće li biti uvedene nove mere za suzbijanje širenja koronavirusa. Osim analize epidemiološke situacije, epidemiolozi su u prethodna dva dana iznosili lične stavove šta bi trebalo da se uradi kako bi se obuzdao kovid 19. Pominjano je skraćenje rada ugostiteljskih objekata, privremeno zatvaranje bioskopa i pozorišta i produžentak jesenjeg raspusta.

Član Kriznog štaba, epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović rekao je juče da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.

Njegov kolega, dr Predrag Kon, takođe, član štaba, istakao je da se  epidemiološka situacija pogoršava i da iz nepovoljne prelazi u vanrednu, te da treba izbegavati masovne skupove i rizične kontakte.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je u sredu da će se na Kriznom štabu razgovarati o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce. Premijerka Ana Brnabić istog dana je izjavila da se trenutno ne planira pooštravanje mera, kao i da bi bilo pogrešno da se sada zatvore škole.

U Srbiji je broj novozaraženih korona virusom u sredu prvi put od početka pandemije prešao 2.000 u samo jednom danu.  Zabeleženo je 2.412 novih slučajeva, na 12.617 testiranih osoba, a u četvrtak je potvrđen 2.181 novi slučaj na 12.480 testiranih.

Od početka epidemije do danas kovid 19 potvrđen je kod 55.676 osoba u Srbiji, od ukupno 1.388.716. testiranih. Korona je u Srbiji odnela 861 život.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 2.125 pacijenata, od kojih je 57 na mehaničkoj ventilaciji.

Foto: RTS, printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.