blank

Bakić: Preminulo četvoro sugrađana, apelujem na sve da se ponašamo odgovornije nego ikada

blankApelujem posebno na mlađe ljude, ali i na njihove roditelje, da se suzdrže od organizovanja žurki, rođendana i drugih proslava. Molim sugrađane koji su pozitivni na koronavirus, a slobodno se kreću gradom, da više ne krše meru samoizolacije, a osobe koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta

Gradonačelnik Stevan Bakić saopštio je juče da je na na bolničkom lečenju u kovid-delu Opšte bolnice Subotica trenutno hospitalizovan 101 pacijent, dok je na intenzivnom lečenju od virusa korona 14 pacijenta koji su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Od posledica ovog virusa u poslednja 24 sata preminulo je četvoro sugrađana. On tim povodom izražava najiskrenije saučešće porodicama preminulih.

„I za naš grad, i za mene lično, bila je ovo do sada najteža noć. Preminulo je, na našu veliku žalost, četvoro naših sugrađana. Molim sve građane Subotice da shvate ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se trenutno nalazimo, da se ponašamo odgovornije nego ikad i da poštujemo preporučene preventivne mere, jer se samo na taj način možemo izboriti sa virusom kovid 19. Moramo da poštujemo preporučenu fizičku distancu, da izbegavamo zadržavanja i okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru i da nosimo zaštitne maske. Apelujem posebno na mlađe ljude, ali i na njihove roditelje, da se suzdrže od organizovanja žurki, rođendana i drugih proslava. Molim sugrađane koji su pozitivni na koronavirus, a slobodno se kreću gradom, da više ne krše meru samoizolacije, a osobe koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta. Moja obaveza, i ljudska i kao gradonačelnika, jeste da upozorim građane Subotice da će nadležne inspekcijske službe kažnjavati sve one koji se ne budu striktno pridržavali preporučenih epidemioloških mera“, naglasio je Bakić.

Gradonačelnik Bakić izrazio je zahvalnost građanima Subotice koji poštuju propisane epidemiološke mere, kao i svim medicinskim radnicima koji, kako je naveo, svakodnevno rizikuju živote boreći se za sve.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 25 stepeni Celzijusa. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.