blank

Balint Pastor: Razvoj aerodroma osnov za razvoj turizma

blank

“Dalji razvoj bikovačkog aerodroma predstavlja osnov za razvoj turizma u Subotici, uz mogućnost lakšeg i bržeg putovanja”, izjavio je dr Balint Pastor, predsednik Skupštone Grada Subotice, prilikom jučerašnje posete Aero-klubu “Ivan Sarić”.

Tokom razgovora sa domaćinima, konstatovano je da bi se aerodrom mogao unaprediti i prilagoditi turističkim potrebama, odnosno poslužiti za prevoz privrednika, s obzirom da aerodrom pruža uslove za međunarodne letove.

Predsednik Skupštine grada istakao je da Aero-klub “Ivan Sarić” ima sve predispozicije da, kako je rekao, postane najveći vazduhoplovni centar u Srbiji u vazduhoplovnim sportovima.

Članovi Aero-kluba “Ivan Sarić” otvorili su letos privremeni granični prelaz „Aerodrom Subotica“ u trajanju od tri meseca, koji je u funkciji do 15. novembra. Privremeni granični prelaz omogućio je međunarodne letove iz Subotice i ka njoj, a klub je ove godine bio domaćin državnog prvenstva u preciznom letenju.

Aero-klub „Ivan Sarić“ ovog meseca obeležava sto deset godina od prvog leta Ivana Sarića 1910. godine. Sarić je, vrativši se iz Pariza, odlučio da napravi sopstveni avion. Prvi let izveo je 16. oktobra 1910. godine na ovdašnjem hipodromu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.