blank

Jovan Protić: Sindikat ne služi samo za organizovanje radničko-sportskih igara

blank

U sali 213 Otvorenog univerziteta juče je, na Svetski dan dostojanstvenog rada, predstavljen Program dostojanstveog rada za Republiku Srbiju, čiji je nosilac Kancelarija za međunarodne organizacije rada u Beogradu.

Na skupu je govorio Jovan Protić, nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada za Srbiju.

Protić je za Subotičke.rs izjavio da radnici dostojanstvo mogu da povrate prevashodno kroz udruživanje individualnog i kolektivnog rada u organizacije kao što su sindikati koji, kako Protić kaže, ne služe samo da organizuju radničko-sportske igre, nego da pregovaraju u ime radnika o uslovima rada.

– Predmet pregovora može da bude zarada, bezbednost na radu ili nešto treće, a naša uloga je da radnike u tome snažimo i činimo da dospeju u bolju poziciju. Da bismo ostvarili radna prava, osnovna stvar je da imamo bolju zastupljenost kroz organizacije kakve su sindikati – rekao je Protić.

Prema Protićevim rečima, ideja tribine je da se predstavi problem dostojanstvenog rada u Srbiji.

– Radnici treba da znaju da postoji Međunarodna organizacija rada (ILO) – dodao je Protić. – Tragamo za temama koje su važne za sindikate. Nemamo puno prilike da radimo sa sindikatima u manjim sredinama. Zato sam se dogovorio sa rukovodstvom subotičkog sindikata da dođemo i pozabavimo se temama poput minimalne zarade, bezbednosti na radu i uopšte uzevši dostojanstvom rada.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.