blank

Brine o paralizovanom bratu u kući bez vode čiji se krov ruši (VIDEO)

blank

Ištvan Sloboda iz naselja Gabrić 35 godina brine o paralizovanom bratu Jeneu. Nakon teške operacije glave, koju je Ištvan izdržao, obojici sada preti opasnost da im se krov uruši

Radio sam dvadeset pet godina u “Severu”. Tek što sam ispunio uslov za penziju. Tri i po decenije brinem o bratu koji je paralizovan i ima mentalne pošteškoće. Sada više ne mogu. Održavam unutrašnjost kuće kako mogu, ali nam obojici preti opasnost da nam krov padne na glavu. Izdržao sam tešku operaciju glave. Šav na čelu mi je na žalost vidljiv. Kupio sam crep, ali novca za građu i majstore nemam – započinje priču za Subotičke.rs Ištvan Sloboda iz naselja Gabrić, Deseta nova ulica broj 14.

Dve kuće dalje od braće Sloboda živi porodica Perc – Opp sa šestoro dece. Nakon što smo objavili reportažu o njima, posetio ih je lično gradonačelnik Stevan Bakić, odneo deo i obećao ostatak pomoći.

Deseta nova na Gabriću je ulica siromaštva.

O nevoljama Ištvana Slobode i njegovog brata, koji je u teškom psihofizičkom stanju, redakciju je obavestila Suzana Jurić, zaposlena u subotičkoj bolnici.

blank

Brat Ištvan o njemu brine tri i po decenije: Jene Sloboda

Komšije na žalost izbegavaju da se “mešaju” u tuđe poslove. Izbeglica sam iz Zenice. Uspela sam nekako da na Gabriću kupim kuću za pet hiljada evra, da bih imala svoj krov nad glavom. Godinama gledam Ištvana i njegovog brata. U poslednje vreme, Jenea ne vidim na ulici. Do skoro ga je brat izvozio na kolicima. Uplašila sam se da su se islužena kolica pokvarila ili raspala – kaže Suzana Jurić.

Iako i sam teško bolestan, Ištvan Sloboda revnosno brine o mlađem bratu. Stigne da pomogne i komšijama. Nedavno se i porodici Perc – Opp našao na usluzi.

Kaže, najviše se plaši jeseni i zime, strepeći hoće li krov na njegovoj kući izdržati.

Uspeo sam da kupim polovan crep, ali nakon operacije zaista više nemam ni snage ni mogućnosti da kupim građu i platim radnike. Neka bude kako biti mora – poručuje Ištvan Sloboda.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.