blank

Danas oblačno uz moguću kišu, najviša dnevna temperatura do 8 stepeni

blank

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas i u sredu u košavskom području duvaće jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata povremeno i sa orkanskim udarima do 100 kilometara na čas (do 28 metara u sekundi), a na području Beograda i u Pomoravlјu do 60 kilometara na sat (17 metara  sekundi). U četvrtak vetar će biti u postepenom slablјenju.

U Subotici će danas preovladavati oblačno vreme, uz moguću kišu. Najviša dnevna temperatura iznosiće osam, a najniža tri Celzijusova stepena. Sutra se takođe očekuje oblačno vreme, uz moguću kišu, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do šest stepeni.

Danas je biometeorološka situacija nepovoljna za srčane, cerebrovaskularne i nervno labilne bolesnike, pa im se savetuje oprez. Reumatski bolovi, kao i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.

Očekivane biometeorološke prilike sutra bi takođe mogle da uslove pojačane tegobe kod većine hronično obolelih osoba. Oprez se posebno savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije u formi razdražlјivosti, glavobolјe i bolova u kostima i zglobovima.

Foto: M. Gabrić

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.