blank

Dobre vesti za zemljoradnike!

blank

Povoljan finansijski uticaj promena na Produktnoj berzi

U nedelji za nama povećana potražnja za kukurzom od strane izvoznika, sa jedne strane, i slaba zainteresovanost prodavca za prodajom robe, uzrokovala je rast cene ove žitarice na domaćem tržištu.

Cena merkantilnog kukuruza iznosila je 16,5 dinara (bez PDV-a). Takođe, cenovni rast je zabeležen i kod merkantilne pšenice kojom se trgovalo po ceni od 19,5 dinara po kilogramu (bez PDV-a).

Soja je zabeležila nešto blaži rast, njena cena iznosila je oko 42 dinara po kilogramu. Zemljoradnici kažu da su ovakve cene bile povod za zadovoljstvo kod onih koji su ovogodišnji rod sačuvali i nisu ga prodavali neposredno nakon ili čak pre žetve.

Ono o čemu se priča u ataru je setva ječma i pšenice. Poljoprivrednici komentarišu da bi bilo dobro da se izvede adekvatna analiza parcela, te ustanovi “kondicija” zemljišta. Spram te analize potrebno je izvršiti đubrenje odgovarajućim količinama mineralnog đubriva.

Ono na šta se posebna pažnja usmerava, jeste kupovina sertifikovanog semena. Važnost sertifikovanog semena se ogleda u smanjenu rizika proizvodnje i to je put do visokih i kvalitetnih prinosa.

N. Đ.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.