blank

“Evropska noć istraživača” biće održana onlajn 27. i 28. novembra

blank

Evropska noć istraživača u Srbiji finansirana je iz programa „Horizon 2020“. Po sredi je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, u okviru potprograma “Marija Sklodovska-Kiri”

“Evropska noć istraživača” biće održana onlajn 27. i 28. novembra, donoseći, kako su saopštili organizatori, brojne naučne izazove, digitalni lov na blago, eksperimente, predavanja i druženja sa naučnicima, saopštilla je Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica.

Poslednji petak septembra bio je ustaljeno vreme kada se ova manifestacija održavala, ali je zbog trenutne epidemiološke situacije izmeštena u onlajn fromat i pomerena na kraj novembra.

Evropska noć istraživača u Srbiji finansirana je iz programa „Horizon 2020“. Po sredi je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, u okviru potprograma “Marija Sklodovska-Kiri”. U ovogodišnju manifestaciju, koja u Srbiji obuhvata tri projekta, uključeno je čak 28 srpskih gradova.

Projekat “Rekonekt apgrejs 20.2” vodi Kreativnoedukativni centar iz Novog Sada, a partneri na ovom projektu su Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet Novi Sad, Udruženje naučnih komunikatora – NAUKOM, Centar za promociju nauke i Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica.

Program ovogodišnje manifestacije dostupan je na sajtu www.nocistrazivaca.rs.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.