blank

“Krov nad glavom” traži otvaranje prihvatilišta za beskućnike i obustavu prinudnih iseljenja tokom zime i trajanja epidemije

blank
Združena akcija „Krov nad glavom” pozvala je juče gradske vlasti da razmotre ideju otvaranja prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici, gde bi socijalno najugroženiji mogli da budu zbrinuti, dobiju hranu, topli kutak i osnovnu negu, što je sada, kako je navedeno, naročito potrebno, s obzirom na hladnoću i nepovoljnu epidemiološku situaciju.

“Krov nad glavom” navodi da bi prihvatilište moralo da bude otvoreno čim noćna temperatura padne ispod 10 stepeni Celzijusovih, kao i tokom zimskih meseci, sve do marta.

Ova organizacija smatra da su potrebne i druge urgentne mere socijalne zaštite na teritoriji grada Subotice, kao što su obezbeđivanje paketa hrane, toplih obroka i ogreva za znatno veći broj socijalno ugroženih ljudi, nego što je to sada slučaj.

“Krov nad glavom” je u saopštenju dostavljeno medijima zatražio i hitno obustavljanje svih deložacija na teritoriji Subotice tokom zime i trajanja epidemije virusa korona, kao i uspostavljanje tačnije evidenciju socijalno ugroženog stanovništva, kako bi javnost imala bolji uvid u obim i zastupljenost siromaštva, kao i određivanje potreba i prioriteta te kategorije stanovništva.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.