blank

Ko (ne) treba da ide u non-kovid ambulantu i šta je non-kovid ambulanta?

blank

Od danas, 2. decembra, ambulanta na Trgu žrtava fašizma neće raditi preglede opšte medicine, jer je postala non-kovid ambulanta. To znali da u nju ne treba da idu pacijenti koji imaju simptome i tegobe, već samo oni koje lekar opšte prakse uputi na testiranje, kako bi mogli da nastave lečenje u ambulantama sekundarnog i tercijarnog nivoa, odnosno bolnicama i klinikama.

Iz Doma zdravlja Subotice od Ljiljane Miljački, načelnice Službe opšte medicine, saznajemo da u non-kovid ambulante idu samo pacijenti koji dobiju uput izabranog lekara. Kako bi mogli da nastave svoje osnovno lečenje, moraju da se testiraju na virus korona. Odlukom Kriznog štaba tačno se zna koji su to pregledi i terapije koje se u bolnicama i dalje obavljaju, a neki od njih su gastroskopija, bronhoskopija, spirometrija, uputi za stacionarno lečenje, hemoterapije…

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.