blank

Majdan je čist kao suza, vratite vodu u jezero! (VIDEO)

Subotičanin Jožef Kujundžić, koji je pre dva dana animirao gradsku javnost, skrenuvši joj pažnju na činjenicu da jezero Majdan odmumire zbog nebrige, danas je za Subotičke.rs izjavio da je voda u tom jezeru čista kao suza i da oni koji su zahvatali desetine, a možda i stotine hiljada kubnih metara vode, tu istu vodu treba da vrate u jezero.

Kujundžićev video-zapis objavljen je na “Jutjubu” i već je izazvao reakcije ekoloških aktivista, poput Zvezdana Kalmara, programskog direktora Centra za održivi razvoj i ekologiju koji nam je rekao da oni koji su zahvatali vodu iz jezera vodu, uz plaćenu kaznu, treba da vrate u jezero.

– Mi u okolini grada imamo svega nekoliko jezera. Jedno od njih je Majdan. To je bilo naše najčistije jezero. Bio sam preneražen kada sam video da se povuklo u sebe, da odumire zbog nebrige i nerazvijene ljudske svesti. Pisao sam novom gradonačelniku i ustanovama koje bi trebalo da vode brigu o ovom našem malom dragulju. Majdan je čist kao suza, vratite vodu u jezero! – poručio je Kujundžić u izjavi za Subotičke.rs.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.