blank

Porodici na Kelebiji potrebna pomoć, nemaju novac za lekove

blank

Ljubica Kereši sa Kelebije boluje od Parkinsonove bolesti i epilepsije, a zbog materijalnih problema ne može da plati lekove i lečenje. Novac im je najpotrebniji, ali prihvataju svaki vid pomoći, prenosi Panon televizija. Porodica stoga moli za pomoć ljude dobre volje.

Suprug Zlatko Biegacer porodicu izdržava ukupnim prihodom od 18 hiljada dinara, koliko mu iznosi penzija, a od tog iznosa osam hiljada odlazi na kiriju i režijske troškove. Sa preostalih desetak hiljada dinara plaćaju lečenje i lekove. Od proleća, stanje Ljubice Kereši se značajno pogoršalo.

– Mnogo lekova ne mogu da kupim, premda ima i onih koje ne treba da platim i to je u redu – kaže Ljubica Kereši sa Kelebije.

Njen suprug nastoji da dođe do prihoda od povremenih fizičkih poslova, ali zimi teško pronalazi poslove. Kaže da im je novac najpotrebniji, i voleo bi i da radi, ali može da prihvati zaduženje od samo četiri časa dnevno jer ne sme suprugu da ostavi samu, a on mora da se pobrine za poslove oko kuće.

– Sada imamo tri recepta od po 1.200 i 1.300 dinara, a ja, kako su mi ukrali bicikl, moram da idem autobusom. Autobusom dolazim kući, a ovde je komplikovan autobuski saobraćaj. Penzija mi je mala, živimo kao podstanari, ona je na žalost bolesna. Ćerka joj je zaposlena, pomalo pomaže, koliko može, pomažu i drugi koliko mogu – kaže Biegacer.

Bračni par na Kelebiji koji je u teškoj materijalnoj situaciji prihvata bilo kakvu pomoć. Oni koji su voljni da im pomognu mogu da potraže Zlatka Biegacera na na broj telefona: 064 405 2202.

Panon TV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.