blank

DSHV: Na izbore izlazimo sa jasnom vizijom razvoja hrvatske zajednice u Srbiji (VIDEO)

YouTube video

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini samostalno izlazi na lokalne izbore u Somboru i Subotici, na izbornoj listi „Za pravedni Sombor – DSHV – Tomislav Žigmanov“, a u Subotici “Za pravednu Suboticu!”.

Nosilac liste Tomislav Žigmanov, istakao je na današnjoj pres konferenciji da se DSHV prepoznaje po odbrani i artikulisanju interesa hrvatske zajednice, ali i da vrednuju raznolikost i nastoje osigurati prosparitet za pripadnike svih zajednica.

blank
Foto: Subotičke.rs

Žigmanov je istakao kako će se DSHV zalagati da planovi razvoja komunalne infrastrukture imaju uravnotežen i pravedan aspekt, što podrazumeva vodovodno – kanalizacionu mrežu, gasnu i putnu infrastrukturu, socijalnu i zdravstvenu zaštitu u Gornjem i Donjem Tavankutu, Ljutovu, odnosno u mesnim zajednicama u kojima živi veći broj Hrvata.

Takođe, Tomislav Žigmanov je istakao da DSHV hoće snažnije uključivanje u kreiranje lokalnih, ekonomskih politika kao i da se mala i srednja preduzeća podstiču, ali i da se iskoristi ekonomska povezanost Hrvatske i Srbije, pomenuvši i više podsticaje i kada su poljoprivreda, stočarstvo, voćarstvo u pitanju. Za kraj presa Žigmanov je dodao kako DSHV želi delotvornu, efikasnu i racionalnu javnu administraciju i lokalnu samoupravu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.