blank

Edukativne radionice povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana

Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica u partnerstvu sa Domom zdravlja Subotica, CK Subotica i Apotekom Subotica organizuje:

blank
Foto: Pixabay

danas od 13 časova u prostorijama CK Subotica održaće se edukativne radionice „Medijska pismenost i reklame – uticaj na upotrebu novih nikotinskih proizvoda“ i „Novi duvanski i nikotinski proizvodi – nargile i e-cigarete“ za subotičke srednjoškolce. Radionice će voditi edukovani volonteri CK Subotica i lekar Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Proizvodi poput e-cigareta i nikotinskih vrećica postaju sve popularniji među mladima. Broj mladih koji koristi ove proizvode je višestruko veći od broja odraslih koji koristi ove proizvode. U nekim zemljama regiona čak je 2-3 puta veća stopa upotreba e-cigareta među školskom decom od stope pušenja cigareta.

Podstiču se vlade, stručnjaci za kontrolu duvana i cela zajednica da zaštite sadašnje i buduće generacije mladih od štetnih proizvoda duvanske i srodnih industrija primenom najboljih mera kontrole duvana i prakse zasnovane na dokazima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.