blank

Eko-bajka “Voda i grad”

blank

U okviru Strategije brige o potrošačima i Ekološko-edukativnog projekta “Akvarijus – vodonoša grada”, JKP “Vodovod i kanalizacija” snimilo je i juče na svom “Jutjub” kanalu objavilo eko-bajku “Voda i grad” u trajanju od dvadeset minuta. Eko-bajka je snimljena na srpskom, mađarskom, hrvatskom i engleskom jeziku.

Animaciju je pripremio Centar za regionalna istraživanja, po ideji, scenariju i animaciji dr Anne Marković Plestović koja je bila i narator na mađarskom jeziku.

– Prva, sažeta verzija ove bajke šatmpana je devedestih godina. Sada se među nama pojavljuje dopunjena i u vido-formatu, potpuno prilagođena tehnološkim uslovima u kojima živimo. Posao smo započeli u februaru, ali nas je epidemija dosta usporila. Bajka je namenjena najmlađima, ali i odraslima. Za cilj ima podizanje svesti u pogledu zaštite naših voda, a time i samog života – kaže za Subotičke.rs dr Anna Marković Plestović, predsednica Centra za regionalna istraživanja.

Edukativni projekat “Akvarijus – vodonoša grada” započet je 2001. godine. Na sajtu Vodovoda navedeno je da ovim projektom to javo komunalno preduzeće pokušava da podstakne istraživački i stvaralački odnos prema vodi, gradu i subotičkim jezerima.

“Pored dece, naizgled pasivno, u ovom Projektu učestvuju i njihovi nastavnici i roditelji, čime se krug odgovornosti značajno proširuje, ali i podiže nivo sveukupnog odnosa i brige prema vodi.

Ovakav odnos treba da probudi njihovu svest i savest u vezi odgovornosti prema resursu vode koji je teško obnovljiv i kojeg treba zaštiti od prekomerne i neracionalne potrošnje”, navedeno je na sajtu Vodovoda.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 18 do 33 stepeni Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije moguće su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.