blank

U kratkom roku moguć tender i ugovor za obnovu pruge Subotica – Segedin

blank

Početkom 2021. godine moguće je raspisivanje javne nabavke za obnovu pruge Subotica – Segedin, a ugovori o finansiranju i sa izvođačem mogli bi da budu potpisani već krajem februara, izjavio je za Panon RTV Imre Kern, nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu građevinasrstva, infrastrukture i saobraćaja i aktuelni zamenik gradonačelnika.

Obnova deonice pruge u Srbiji podrazumeva ulaganje od 60 do 70 miliona evra.

– Na železničkoj pruzi Subotica – Segedin trebalo bi promeniti šine i obnoviti pragove. Na pruzi bi funkcionisao sistem upozoravanja i bezbednosti u skladu sa evropskim standardima – rekao je Kern. – U planu je da se ispod šina na železničkim stanicama izgrade podzemni prolazi.

Na pruzi Subotica – Segedin vozovi bi se kretali brzinom od 160 kilometara na čas. Na ministarskom sastanku, održanom u Beogradu, čulo se da ministarstvo Srbije u potpunosti podržava izgradnju ove deonice Železnica Srbije.

Na razgovorima se čulo da predsednik Aleksandar Vučić u potpunosti podržava ovaj projekat. Smatramo da je to važno, jer je za nas je od ključne važnosti da se ovaj projekat što pre ostvari, jer je to interes nas građana koji ovde živimo, sa jedne strane, a sa druge strane, to je jedini način da se obezbedi železnička veza između Mađarske i Srbije u onom trenutku, kada počnu radovi između Kelebija i Kiškunhalaša na mađarskoj strani, što se očekuje krajem 2022. godine. Do tada ovaj projekat treba da bude ostvaren – rekao je Kern za Panon RTV.

Panon RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.