blank

Epidemiološka situacija u Subotici ocenjena kao vanredna, sa tendencijom pogoršanja

blank

Epidemiološka situacija u Subotici danas je ocenjena kao vanredna, s tendencijom pogoršanja s obzirom da broj pregleda u kovid ambulantama i broj hospitalizovanih i dalje raste

Pomoćnica direktora Opšte bolnice u Subotici dr Gordana Krtinić izjavila je juče za RTV da je tokom proteklog vikenda zabeleženo više od sedamdeset pregleda u kovid ambulanti bolnice, više od 15 pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju, tako da je trenutno na bolničkom lečenju juče bilo 69 kovid pozitivnih pacijenata.

– Taj broj stalno raste. Povećava se i broj pacijenata sa teškom kliičkom slikom koji se nalaze u jedinici intenzivnog lečenja. Trenutno ih je devet, od toga osam na mehaničkoj ventilaciji, a od toga tri na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, odnosno intubiranih pacijenata – rekla je Krtinić.

Ona je dodala da će u kovid režim rada od danas biti stavljeno i odeljenje psihijatrije, što znači da će biti primani sami hitni psihijatrijski slučajevi.

– Još uvek imamo i dovoljno mesta i dovoljno kapaciteta i u Kovidu 1, ali, prosto, naša strategija zahteva punjenje do pedeset odsto – otvara se sledeći centar, povlače se kadrovi u tom centru zbog toga što mi moramo da održimo i protokole narandžastih zona za pacijente koji još nisu potvrđeni kao pozitivni – rekla je ona i dodala da su trenutno u funkciji četiri kovid organizacione jedinice, a da će zgrada psihijatrije biti peta.

Krtinić je još jednom uputila apel građanima da smanje kontakte.

– Mi gledamo te teške kliničke slike. Ljude koji se muče, koji i sami kažu da su znali kako je sigurno ne bi otišli na neku žurku, neku proslavu, nosili bi masku, ali tada već bude kasno. Da se to ne desi postoji način. Jedini način je da se pridržavate propisanih mera: držanje maske, držanje odstojanja, distance i dezinfekcija – poručila je dr Krtinić.

(RTV)

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.