blank

Estika Lebović i njena ćerka Sanja dobile novi krov nad glavom

blank

Subotičanke Estika Lebović i njena ćerka Sanja (12), koja pohađa Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica „Dositej Obradović“, o kojima je pisao naš portal, ne žive više u neuslovnoj udžerici u Ulici dr Ferenca Bodrogvarija. Na inicijativu gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, koji je pokrenuo proceduru da se majka i ćerka smeste u adekvatan smeštaj, Estika i Sanja su dobile novi krov nad glavom, na Paliću, saopštila je Gradska kuća.

“Posebno mi je zadovoljstvo”, izjavio je, tim povodom, gradonačelnik Bakić, “što smo, kao lokalna samouprava, brzom reakcijom i predanim trudom mog tima i službenika Gradske uprave našli adekvatan smeštaj za porodicu Lebović.”

blank

„Nakon što sam sagledao životnu situaciju Estike i njene ćerke Sanje i uverio se da dete koje zahteva posebnu negu živi u uslovima koji joj neposredno ugrožavaju zdravlje i život, doneo sam odluku da moramo hitno da delujemo. Sada će Sanja imati pristojne uslove za odrastanje i školovanje i neće više biti bojazni od požara, obrušavanja krova i drugih opasnosti koje su neposredno pretile njoj i njenoj majci. Zahvaljujem se ovim putem i građanima okupljenim u incijativi ‘Obrok za porodicu’, koji su učestvovali u akciji pomoći“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je da Grad Subotica vodi odgovornu socijalnu politiku, pre svega kroz stručne institucije za socijalni rad, specijalizovane škole, kao i kroz saradnju sa pokrajinskim i republičkim ustanovama i humanitarnim organizacijama poput „Crvenog krsta“.

blank

„U tim okvirima postoje procedure koje su adekvatne za najveći broj slučajeva. Međutim, povremeno se dese tako drastični primeri, kao kod porodice Lebović, da Grad ne samo da ima pravo, nego rekao bih i dužnost da reaguje direktno i učini sve što je u njegovoj moći. Lokalna samouprava nije u mogućnosti da reši stambeno pitanje svih naših sugrađana koji su u problemu ali u određenim situacijama, poput ove, uložićemo uvek maksimalan napor da pokušamo da nađemo smeštaj kroz prenamenu i preuređenje određenih gradskih prostora, kojih nema mnogo na raspolaganju, te je ovo bila velika sreća i veliki izuzetak, preduzet najpre zbog ugroženosti deteta sa posebnim potrebama“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Estika Lebović kaže da je neizmerno srećna i da se zahvaljuje gradončelniku Subotice i svima onima koji su njoj i njenoj ćerki pomogli da zimu dočekaju u boljim uslovima.

„Za nas je ovo novi život, kraj mukama i nedaćama koje su bile naša svakodnevica. Živele smo u nemaštini, nismo imale ni vodu, ni struju. Naizmerno hvala svima koji su nam pomogli, posebno gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je odmah reagovao kako bi moja Sanja i ja dobile bolji život“, rekla je Estika Lebović.

Porodica Lebović je, po rešenju gradonačelnika, danas useljena u privremeni smeštaj, u objekat Grada na Paliću.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.