blank

“Golubice” deklasirale Vojvodinu

blank

Generalna proba “golubica” pred prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona je uspela, sinoć je na Gradskom stadionu deklasirana novosadska Vojvodina sa 6:0. U timu Spartaka debitovala je Gabriel Farel, reprezentativka Jamajke.

Od početka utakmice, Spartak je težište igre preselio na polovinu gostujućeg kluba. Već u 7. minutu Tijana Filipović postiže prvi gol za Spartak. Na drugi gol se čekalo gotovo pola sata zahvaljujući odličnoj golmanki gostujućeg tima Jovani Đukić. Odličnim intervencijama osujetila je nekoliko izglednih prilika “golubica”.

U 15. minutu zaustavila je šut Sare Pavlović, a u 17. Natalije Obradović, iz neposredne blizine. U 26. minutu preduhitrila jeTijanu Filipović, vodećeg strelca u Super ligi.
U 34. minutu, međutim, Anastasija Ćirić povećava vođstvo Spartaka na 2:0, na asistenciju Natalije Obradović. Dva minuta kasnije, Ćirić je ponovo strelac, ovoga puta na asistenciju Vesne Milivojević.

blank

U 41. minutu u listu strelaca se upisuje Vesna Milivojević. Primila je loptu od Sare Pavlović, piruetom se oslobodila čuvarke i zatresla mrežu gošći (4:0).

U drugom poluvremenu priliku da zaigra dobila je Gabriel Farel, reprezentativka Jamajke, koja je novo lice u timu Spartaka.
U drugom poluvremenu, Spartak je nastavio da dominira, ali su i gošće imale nekoliko pokušaja da ugroze gol domaćih.

Na 5:0 rezultat je povisila Sara Pavlović, na asistenciju Krstine Tanasković, a tačku na utakmicu i konačnih 6:0 postavila je Tijana Matić, na asistenciju Aline Baka.

U generalnoj probi pred kvalifikacije za Ligu šampiona “golubice” su ostavile povoljan utisak. Ukoliko izuztmemo šanse koje nisu realizovane zbog odličnih odbrana Jovane Đukić, moglo bi se reći da je sreća bila na strani Vojvodine. Najpre je u 7. minutu Tijana Filipović, a potom i Tijana Matić u 29, pogodila stativu, dok je u 49. minutu Vesna Milivojević pogodila prečku.

„Golubice“ će u sredu, na Gradskom stadionu, snage odmeriti sa Agaristom, šampionom Moldavije, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Evrope. Početak je zakazan za 19 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.