blank

Građani sprečili iseljenje porodice Tatari

blank

Jučerašnji pokušaj izvršitelja da isele porodicu novosadsku Tatari i preuzmu njenu imovinu propao je zahvaljujući velikom broju građana koji su se okupili, među kojima su bili i subotički aktivisti “Krova nad glavom”.

– Stekli smo utisak da su ljudi shvatili da se protiv nepravde možemo izboriti jedino kada svi zajedno udružimo snage. S obzirom da se okupio veliki broj solidarnih građana i komšija, pokušaj iseljenja je sprečen bez ikakvih problema. Nadamo se da će ovo postati pravilo u budućnosti, kako bi narod pokazao da ne trpi ugnjetavanje koristoljubivih pojedinaca – kažu za Subotičke.rs u lokalnoj organizaciji “Krova nad glavom”, ne želeći da obelodanjuju imena aktivista koji su juče bili u Novom Sadu.

Pet domaćinstava porodice Tatari živi na placu koji su kupili pre više od četiri decenije.

– Problemi počinju 1993. godine, kada Vodoprivredno društvo “Šajkaška” pokreće spor na Osnovnom sudu protiv Tefeka Tatarija koji on gubi. Jedan od službenika Šajkaške početkom 2000. nezakonito je preparcelisao plac na kojem porodica Tatari živi, upisao ga u katastar i postao vlasnik.

Njegovi naslednici tužili su porodicu Tatari 2013. godine, koja opet gubi spor. Pokrenut je postupak izvršenja. Viši sud je 2018. godine naložio Osnovnom sudu da obavi dopunu spisa predmeta, povodom izjavljene žalbe izvršnog poverioca, jer je više stranica nedostajalo i to upravo onih stranica koje su išle u korist porodice Tatari. Od tada, pa do danas, Osnovni sud nije izvršio dopunu spisa.

Dok porodica Tatari čeka pravdu na sudu, koji više od četiri decenije ne može da reši ovaj problem, javni izvršitelj Milan Uzelac, protiv kojeg je podneta krivična prijava, izbacuje porodicu Tatari na ulicu – kaže Bojan Francuski, aktivista organizacije “Krov nad glavom”. – Iako po sredi nisu Subotičani, smatrali smo da i naši članovi iz Subotice treba da učestvuju u odbrani ove porodice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.