blank

Gradonačelnik doneo odluku o proglašenju vanredne situacije u Subotici

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić danas je, na osnovu predloga Štaba za vanredne situacije, doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada Subotice.

Odluku gradonačelnika Bakića prenosimo u celosti:

1. Proglašava se vanredna situacija za celu teritoriju grada Subotice, od dana 26.11.2020. godine, zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja epidemije zarazne bolesti COVID 19.

2. Donošenjem ove Odluke, do sada donete Naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije vezane za preduzimanje mera na sprečavanju širenja epidemije zarazne bolesti COVID 19 ostaju na snazi.

3. Vanredna situacija se proglašava radi efikasnijeg sprovođenja mera zaštite kao i zaštite života i zdravlja stanovništva .

4. O sprovođenju ove Odluke staraće se gradski štab za vanredne situacije grada Subotice u skladu sa članom 43. i članom 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018).

5. Ovu Odluku dostaviti Okružnom štabu za vanredne situacije Severnobačkog upravnog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije – Sektoru za vanredne situacije, Odeljenju za vanredne situacije u Subotici, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.

6. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenom glasniku grada Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.