blank

Gradonačelnik pokrenuo proceduru za obezbeđenje adekvatnog smeštaja za Estiku Lebović i njenu ćerku

blank

Estika Lebović koja sa ćerkom koja je pretrpela moždani udar živi u neuslovnoj udžerici u Ulici Ferenca Bodrogvarija, o čijoj smo teškoj sudbini pisali 12. novembra, u nedelju je, prilikom uručenja novčane pomoći koja joj je stigla iz Novog Sada, za Subotičke.rs izjavila da su je nakon objave na našem sajtu kontaktirali ljudi gradonačelnika Stevana Bakića.

– Obavestili su me da će ćerki i meni obezbedili smeštaj na Paliću. Neizmerno sam srećna i još jednom se zahvaljujem svima koju su nam pomogli da zimu dočekamo u boljim uslovima – rekla je Estika Lebović.

Estikina ćerka Sanja pohađa Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica “Dositej Obradović” i, uprkos nemaštini, odličan je đak.

Sanja je imala svega dve godine kada je porodica Lebović pronašla napuštenu trošnu kuću u Ulici Ferenca Bodrogvarija. Do tada su bili podstanari u kući daljeg rođaka. Kada je rođak preminuo, porodica je rešila da njegovu kuću proda.

– Muž je bio takođe težak bolesnik. Bolovao je od više teških bolesti. Na žalost, nedavno je preminuo. Zaista nije mogao da zarađuje, sve vreme smo se suočavali sa teškim iskušenjima i bolestima. Živimo od isplata za tuđu negu i pomoć i dečjeg dodatka. Niko drugi nam ne pomaže. Najteže mi je što je kuća zaista trošna, što strepimo da nam se strop ne obruši na glavu i što noću moram da čuvam ćerku dok spava, doslovno terajući miševe i pacove sa nje. Ne, uopšte ne preterujem. Pacovi su nam izgrizli nameštaj, svuda ih ima. Čak sam u krevetu na kojem mi je muž bolovao, kada smo ga iznosili posle muževljeve smrti, pronašla uginulog miša – rekla je pre deset dana za Subotičke.rs Estika Lebović.

blank

Kako Subotičke.rs saznaju od Vesne Bosančić, pomoćnice gradonačelnika za oblast informisanja, predstavnici gradske uprave su po nalogu gradonačelnika Stevana Bakića posetili domaćinstvo Estike Lebović.

– Obaveštavam vas da je gradonačelnik pokrenuo proceduru da se majka i ćerka smeste u adekvatan smeštaj”, potvrdila je u poruci Vesna Bosančić.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.