blank

Hor subotičke Gimnazije prvi na Republičkom takmičenju

Hor Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Subotice, pod rukovodstvom Nataše i Nemanje Mandarić, pobedio je u svojoj kategoriji na 21. Republičkom takmičenju horova gimnazija, srednjih muzičkih i srednjih stručnih škola Srbije.

blank
Foto: Privatna arhiva

Takmičenje je organizovano od strane Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije (UMBPS) u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu. Hor je osvojio prvo mesto i prvu nagradu sa osvojenih 95 bodova dodeljenih od strane stručnog tročlanog žirija.

Repertoar se sastojao od četiri kompozicije različitog stila, od kojih je prema propozicijama takmičenja, prva kompozicija morala biti delo starog majstora (delo iz renesanse epohe). Hor je izveo engleski renesansni madrigal „Now Is The Month of Maying“ Tomasa Morlija, zatim bugarsku narodnu pesmu „Bre, Petrunko“ u aranžmanu Filipa Kuteva. Nakon toga je usledila kompozicija „W.I.T.C.H“, američke autorke popularne muzike Devon Kol.

blank
Foto: Privatna arhiva

Za kraj programa, hor se predstavio žiriju sa makedonskom narodnom pesmom „Lulela je Jana“, u aranžmanu profesora Nemanje Mandarića. Ova kompozicija je napisana u stilu Bossa Nove uz pratnju alt i tenor saksofona, klavira i perkusija.

„Hor je oformljen kao vannastavna aktivnost i trenutno broji 34 člana, tj. učenica gimnazije od prvog do četvrtog razreda. Većini pevača je ovo bilo prvo takmičenje u horskom pevanju, stoga smo veoma ponosni na rezultat, na njihovu posvećenost i angažovanost, ali pre svega na ljubav i energiju koju imaju prema muzici. Ova nagrada je potvrda onoga što radimo i podstrek za sve dalje projekte koji su pred nama“, Nataša Mandarić

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

4 responses to “Hor subotičke Gimnazije prvi na Republičkom takmičenju”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 18 do 33 stepeni Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije moguće su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.