blank

Na graničnom prelazu Horgoš sprečen pokušaj krijumčarenja kozmetičkih proizvoda

blank

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, 4. decembra 2020. godine sprečili pokušaj krijumčarenja hijaluronskih filera vrednih preko 3 miliona dinara.

Kombi marke mercedes, bečkih registarskih tablica, vukao je prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz. Na redovoj kontroli vozila na ulazu u zemlju, četrdesetdvogodišnji vozač iz Kovina rekao je da ima da prijavi samo polovnog golfa koјеg želi da uveze, dok je četvoro njegovih saputnika reklo da nemaju ništa sem ličnih stvari.

blank

Međutim, detaljnom kontrolom kombija utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju treba da preveze do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem.

Čim su otvorili kutije, carinici su zapazili velike količine neprijavljenih kozmetičkih proizvoda, hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, za podmlađivanje kože i korekciju bora. Reč je o 510 kozmetičkih proizvoda marke „Princess”, a njihova vrednost procenjena je na 3.107.619 dinara.

blank

Kako je vrednost robe veća od vrednosti trećine vozila kojom je krijumčarena, kombi je takođe privremeno zadržan, do okončanja prekršajnog postupka. Time je i vrednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.