blank

Na graničnom prelazu Horgoš zaplenjeno više od 16.000 paklica cigareta

blank

Carinici su u saradnji sa policijom u nedelju na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje preko 16.000 paklica cigareta marke Česterfild” sa akciznim markicama Severne Makedonije.

Cigarete su pronađene u autobusu na izlazu iz Srbije, koji je prazan krenuo po putnike koji su u međuzoni čekali, jer se autobus kojim su oni putovali pokvario.

blank

Zamenski autobus beogradskih registarskih tablica kojim je upravljao pedesettrogodišnji vozač iz Obrenovca upućen je na pregled skenerom, zahvaljujući čemu je otkiveno da nešto sumnjivo ispunjava središnji deo autobusa, gde su pronašli bunker za krijumčarenje, u kom je bilo smešteno 325.000 „Česterfild Blu” i „Česterfild Original” cigareta, prenosi RTV.

blank

Pronađen je još jedan bunker u kom se nalazio veći broj praznih plastičnih tobi ali i jedan sa 210 paklica cigareta. Na kraju je iz ovog autobusa izvađeno 16.214 paklica krijumčarenih cigareta, čija vrednost prelazi vrednost vozila. Iz tog razloga pored cigareta zadržan je i autobus koji je bio prepravljen za krijumčarenje, što je učinilo da ovo delo bude okarakterisano kao krivično, te će protiv njih biti pokrenut krivični postupak.

RTV, Foto: Uprava carina

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.