blank

Ištvan Pastor: Vojvodina ove godine ostvaruje bolje privredne rezultate

blank

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine, rekao je za “Panon televiziju” da AP Vojvodina, za razliku od ostatka zemlje, ove godine ostvaruje bolje privredne rezultate u odnosu na lane.

Na polju industrijske proizvodnje beleži se rast od oko 4,7 posto, a u slučaju prerađivačke industrije rast od 4,8 posto. To je vrlo dobro, jer dokazuje da su napori uloženi prethodnih godina, uključujući pomoć Fondacije “Prosperitati”, dali očekivane rezultate. Postignuti su takvi rezultati koji mogu u potpunosti da otklone negativne posledice koje je virus korona kod nas prouzrokovao – rekao je Pastor.

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je u petak četvro zasedanje u novom skupštinskom sazivu. Na sednici su izabrani zamenici pokrajinskih sekretara u pokrajinskoj vladi. Kandidate za zamenike predložila je pokrajinska vlada, a predlog je na sednici obrazložio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Izabrano je ukupno 12 zamenika pokrajinskih sekretara.

Skupština je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o Završnom računu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu sa Izveštajem o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu.

U obrazloženju Završnog računa pokrajinskog budžeta za 2019. godinu, resorna pokrajinska sekretarka Smiljka Jovanović, kazala je da je izvršenje budžeta u prošloj godini bilo na izuzetno visokom nivou i da predstavlja najbolje izvršenje u poslednje četiri godine.

blank

Ukupni budžetski prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva u 2019. iznosili su 74.573.860.285,61 dinara, a ukupni budžetski rashodi i izdaci su iznosili 71.375.070.865,85 dinara. Državna revizorska institucija dala je pozitivno mišljenje na Završni račun pokrajinskog budžeta za 2019. godinu, rečeno je na sednici.

Skupština AP Vojvodine razmotrila je i usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2020. godinu u periodu januar – jun 2020. godine i Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2020. godinu u periodu januar – septembar 2020. godine.

Izveštaji su sačinjeni i dostavljeni Skupštini na razmatranje u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srbije. Na sednici je doneta i Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2020. godinu.

Za zemenika generalnog sekretara Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine imenovan je Boris Bajić, diplomirani pravnik – master iz Novog Sada.

Foto: Panon TV, printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.