blank

Javnost grubo isključena iz javne sednice Komisije za planove!

Koalicija okupljena pod imenom “Subotica protiv nasilja – biram Suboticu – Nela Tonković” najoštrije je osudila neodgovorno ponašanje Komisije za planove Grada Subotice, i u svom saopštenju zahteva da “javne sednice budu zaista javne”. 

blank
Foto: Subotičke.rs

Kako se dalje navodi, “zainteresovana javnost je grubo isključena iz javne sednice Komisije, pod izgovorom da oni građani koji nisu predali primedbe na plan u pisanom obliku ne mogu da prisustvuju sednici.

Iako je u oglasu za javni uvid i u sredstvima informisanja oglašena kao javna, ova sednica Komisije odvijala se isključivo pred onim građanima koji su predali pisane primedbe i bili u prilici da ih obrazlože.

Pred vratima Plave sale Gradske kuće, u kojoj se sednica Komisije održavala, tako su bez ikakvog razloga i valjanog obrazloženja ostali brojni naši sugrađani kojima je na ovaj način uskraćeno pravo da se informišu o planovima koje Komisija ima za MZ „Centar II“. Osnovno načelo javnosti nalaže da javne sednice budu zaista javne, a ne polu-zatvorene, i da budu pristupačne svim zainteresovanim građanima, bez obzira na to jesu li predali primedbe i imaju li po tom osnovu pravo na reč ili žele samo da čuju šta urbanisti planiraju da učine sa našim gradom”.

Dalje se u saopštenju kaže da ova koalicija zastupa drugačije principe i zalaže se da se “grad izgrađuje i menja na bolje sa njegovim građanima, a ne razgrađuje i uništava radeći protiv njih, iza zatvorenih vrata”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.