blank

Komšije “Čede Šintera” tvrde da su u više navrata bezuspešno pozivale inspekciju i komunalce

blank

Kuća u čijem dvorištu je Čedomir Petrović držao pse

Urlici pasa i nepodnošljiv smrad širili su se celom ulicom, posebno tokom leta kada je nesrećnim životinjama naročito bila potrebna voda i hrana

Novinari portala Subotičke.rs obišli su danas komšiluk Čedomira Petrovića, zvanog “Čeda Šinter” od kog su juče članovi “Levijatana” i subotičkih udruženja za zaštitu životinja oduzeli petnaestak pasa, nakon što je Petrović presretnut u kamionu punom ovih životinja.

Jelena Kopilović, komšinica Čedomira Petrovića iz okoline Gostivarske i Ulice Grge Peštalića, za naš portal kaže da se meštani već dve godine bore sa problemom neugodnih mirisa, naročito intenzivnih u letnjim mesecima, koji potiču iz Petrovićevog dvorišta.

Kopilović kaže da su komšije problem u više navrata prijavljivale veterinarskoj inspekciji i komunalnoj miliciji koja je jednom izašla na teren i da se ostalo na tome, što se tiče reakcije nadležnih organa.

Obraćali smo se i ombudsmanu, pisali smo i peticiju, ali niko nije shvatao ozbiljnost problema. Urlici pasa i nepodnošljiv smrad širili su se celom ulicom, posebno tokom leta kada je nesrećnim životinjama naročito bila potrebna voda i hrana. Reč je 17 ili 18 pasa, koliko smo mi mogli da vidimo. Naprosto su visili na lancima, izgladnjivani i maltretirani. Pitanje šta je on sve radio sa njima. Tu kuću je dotični iznajmio. Jedva smo uspeli da kontaktiramo vlasnika. Međutim, on nikako nije mogao da dođe do Petrovića, jer ovoga danima nije bilo kod kuće. Nadamo se da će se ovaj problem rešiti, i zbog pasa i zbog svih nas – kaže Jelena Kopilović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.