blank

Čedomir Petrović, alijas “Čeda Šinter”: Razgrabili su moje pse nezakonito i već prikupljaju donacije

blank

Tvrdim da je po sredi lažna briga za pse, jer je to u stvari veliki posao. Kutije za pomoć psima mžete da vidite od koncerata Svetlane Cece Ražnatović do poslednje veterinarske stanice u poslednjem selu. To je ogroman nekontrolisan novac

Subotica i cela Srbija već tri dana bruje o “Čedi Šinteru” i psima koje su članovi “Levijatana” juče ujutro iz Subotice prevezli u Beograd i druge gradove.

Tim povodom, Subotičke.rs su, pored subotičkih aktivista za zaštitu pasa, kontaktirale i Čedomira Petrovića, alijas “Čedu Šintera”, koji je optužen za zlostavljanje pasa.

– Nije tačno da sam zlostavljao pse – kaže za naš portal Čedomir Petrović. – Psi koji su bili u lošem stanju doneti su takvi kod mene i ja bi ih, o svom trošku, kao i tokom proteklih 38 godina, koliko brinem o psima, doveo u punu kondiciju. Zašto se niko nije zapitao zašto su moji psi odmah podeljeni među organizacijama koje su istog časa počele da traže donacije za njih? Pritom, ti psi su oteti i podeljeni među aktivistima organizacija kao plen, bez ijedne dozvole ili dokumenta.

blank

Da se razumemo, ja o psima brinem sam, o svom trošku, već 38 godina. Oni rade, kako ko, poslednjih pet-šest do osam godina i svi su vrlo imućni. Najveći deo pasa pripao je ljudima iz “Levijatana” koji sada sprovode kampanju i prikupljaju ogromne donacije, a manji deo pasa je ostao subotičkim organizacijama da rade to isto.

Tvrdim da je po sredi lažna briga za pse, jer je to u stvari veliki posao. Kutije za pomoć psima možete da vidite od koncerata Svetlane Cece Ražnatović do poslednje veterinarske stanice u poslednjem selu. Probajte da poklonite bilo kojoj od tih organizacija bilo koju količinu hrane i zatražite da, kao donator, vidite pse. Neće vam dati. To je ogroman nekontrolisan novac i kapital. Da ne pominjem pse koji se za debele pare udomljavaju u inostranstvu – kaže za Subotičke.rs Čedomir Petrović.

Petrovićev advokat Goran Trbojević kaže da je jedini greh “Čede Šintera” brojnost pasa o kojima je, kako kaže, vodio brigu.

– Kod Čede sam držao sve svoje šnaucere. On nije loše radio taj posao. Ne bih svoje ljubimce poveravao bilo kome. Ono što može da mu se zameri, jeste brojnost tih pasa. Neprijatan miris i ostalo što ide uz veliki broj pasa na jednom mestu svakako je nešto što smeta komšijama – kaže Trbojević.

Evo šta za naš portal kažu komšije Čedomira Petrovića, alijas “Čede Šintera”.

Čedomir Petrović za naš portal kaže da je ove nedelje eskalirao pritisak koji trpi već godinama.

– Udruženja koja vode lažnu brigu o psima, a u stvari zarađuju novac na njima, smatraju me za neku vrstu konkurencije i žele da me eliminišu – kaže Čedomir Petrović.

Ovim povodom, naša redakcija je od Policijske uprave u Subotici zatražila informacije o ovom incidentu. Od policije smo tražili da odgovori na osnovu čega su psi preuzeti i jesu li zaista odneti bez ikakve procedure.

Od subotičke policije dobili smo sledeći odgovor koji ne obuhvata odgovor na postavljeno pitanje:

“Vezano za Vaša pitanja poslata na imejl adresu Policijske uprave u Subotici, obaveštavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave u Subotici dana 16. 11. 2020. godine izašli na lice mesta i izvršili uviđaj, kojom prilikom nisu pronađene uginule životinje. O događaju je upoznato Osnovno javno tužilaštvo u Subotici radi donošenja javno-tužilačke odluke.

Nadležne inspekcije o ovom događaju su upoznate dana 17. 11. 2020. godine i preduzeće dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti.”

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.