blank

Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u četvrtak u Velikoj većnici

U Velikoj većnici Gradske kuće u četvrtak će se održati koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra, najavljeno je na današnjem presu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Solisti na koncertu Simfonijskog orkestra biće Sara Jović – pijanistkinja i Bogdan Laketić – harmonika, pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića.

“Ovoga puta nastupamo u manjem sastavu, ali sa fantastičnim mladim solistima. Mi često dajemo šansu mladim talentima, drago nam je što će Sara nastupati sa nama, iako još uvek srednjoškolka. Njena biografija je svima poznata i siguran sam da će se o njoj u Subotici pričati. Prvi put nastupa sa orkestrom”, najavio je Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra.

“Mladi harmonikaš Bogdan Laketić je subotičko dete, trenutno živi i radi u Beču. Nakon Karnegi Hola i koncerata u Americi, Portugalu, Rusiji, Francuskoj, Japanu, Maleziji, Izraelu, Tunisu, prvi put će nastupiti i pred svojim sugrađanima”, istakao je Nikolić.

Mladi solisti nastupiće sa programom koji se do sada nikada nije izvodio u našem gradu, pa će publika imati priliku da sluša Medelsonov koncert.

“Čast mi je što mi se ukazala prilika da sa Subotičkim simfonijskim orkestrom izvedem ovaj koncert”, ističe Jovićeva.

“Veliko je zadovoljstvo što sam nakon 15 godina ponovo u rodnom gradu i što ću prvi put od tada nastupiti pred Suboticom”, rekao je Bogdan Laketić, mladi muzičar.

Subotički simfonijski orkestar ove godine obeležava deset godinama postojanja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.