blank

Koncertom u Sinagogi obeleženo 155 godina Muzičke škole (VIDEO)

YouTube video

Muzika je univerzalni jezik, spaja ljude, pa je tako Muzička škola u Subotici, koja u oktobru proslavlja 155 godina od osnivanja, sugrađananima poklonila koncert u Sinagogi i na taj način pokazala kakvim umećem raspolažu učenici ove najstarije muzičke škole na ovim prostorima.

Pred punom Sinagogom izvođena su dela Ernea Lanjija, kompozitora, direktora subotičke muzičke škole, dirigenta osnivača Subotičkog gradskog orkestra i Subotičke filharmonije, Isidora Bajića, Johana Štrausa.

blank
Foto: Subotičke.rs

Muzička škola sa svojom dugom tradicijom podučava svoje učenike na srpskom i mađarskom jeziku, jedina je predškolska, osnovno i srednjoškolska obrazovna ustanova koja ima konstantan broj đaka, koji sa zadovoljstvom pohađaju ovu obrazovnu instituciju.

Veliku odgovornost da održi ovu drugu tradiciju ima nastavničko osoblje koje svake godine može da se pohvali velikim brojem državnih i međunarodnih priznanja.

Direktorka Muzičke škole Dragana Nikolić, sa ponosom ističe poznate muzičke umetnike koji su pohađali ovu školu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poslepodnevni pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 28 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.