blank

Košarkaši poveli u finalnoj seriji!

Košarkaši Spartak Office Shoes-a savladali su sinoć u Novom Sadu ekipu Vojvodine u  prvom  finalnom meču plej-ofa ABA 2 lige.

blank
Foto: Spartak Office Shoes

Subotičani su u velikoj drami slavili rezultatom 73:74 (20:27, 10:13, 19:17, 24:17), poveli sa 1:0 i napravili lepu uvertiru za revanš koji se igra 16. maja u Subotici.

Vojvodina MTS: Kaningem 14, Banjac 2, Vojinović, Nedeljkov, Ljubičić 7, Rakićević 19, Zagrađanin, Bumbić 2, Savić 15, Nikolić 6, Džonson 6, Vučetić 2.

Spartak Office Shoes: Cerovina 13, Cvetković, Milisavljević 5, Gordić 11, Radosavljević 2, Medarević 2, Tejić 8, Lazić 6, Marelja, Sokolović 8, Mozli 9, Barna 10.

Spartak je u finišu prve četvrtine preko Mozlija i Sokolovića koji je vezao 5 poena stigao do opipljive prednosti. Domaći su se mučili, 5 minuta su bili bez koša i ulazak Kaningema i Ljubičića u igru nije pokrenuo Novosađane. Subotičani su u 17. minutu imali plus 11 (26:37) i znalački održavali prednost do kraja poluvremena.

U trećoj deonici na trojke Cerovine odgovara Rakićević takođe trojkama i Vojvodina se sa minus 13 vratila na minus 6 (47:53).

Poslednji period donosi pad u igri Spartaka, domaćin se vratio u igru. Kaningem poravnava na 69:69. U poslednjih 30 sekundi Lazić iz skoka poentira za 70:74, Rakićević pogađa trojku, Barna promašuje za tri, ali i blokira Simića za konačnih 73:74.

blank
Foto: KK Spartak Office Shoes

Nakon meča svoje utiske izneli su trener domaćina Miloš Isakov Kovačević i strateg subotičana Vladimir Jovanović.

„Očekivano teška i čvrsta utakmica. U početku smo bili stegnuti. Sredinom prve četvrtine, pa sve do kraja prvog poluvremena mi nismo bili mi. Veliki broj izgubljenih i ničijih lopti, do kojih je protivnik, uz malo sreće, a uz više želje, dolazio i odatle ulazio u ritam. Znali smo da ništa lepršavo danas neće biti. Odnos asistencija i izgubljenih lopti i kod jedne i kod druge ekipe je dosta loš, ali takva su finala.

Ono što je nama potrebno je da uradimo dobru analizu i da na vreme krenemo da ličimo na sebe, kako bi mogli na izuzetno teškom terenu u Subotici, u poslednjem meču da probamo da napravimo još jedan mali podvig za nas. Važno je da izdržimo start meča“, rekao je trener novosađana.

Vladimir Jovanović, trener Spartaka Office Shoes bio je zadovoljan rezultatom:

„Zadovoljan sam rezultatom, mada on ne predstavlja neku garanciju, to nije igra na jedan nula u partijama, nego na jedan nula u poenima tako da sledeću utakmicu krećemo ispočetka. Ovo je bila jedna čvrsta utakmica, u pojedinim trenucima ne baš tako učinkovita sa obe strane, ali to je bilo i za očekivati. Sličnu igru očekujem i na sledećem meču, jer veliki je ulog. Ovo su dva dobra tima, imaju kvalitetne sezone, i jedni i drugi igrači su jako motivisani i to se vidi“.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 27 stepeni Celzijusa. Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.