blank

“Krov nad glavom” porodici Perc – Opp uručio 31.000 dinara

blank

Združena akcija “Krov nad glavom” sinoć je porodici Perc – Opp, koja u veoma skromnim uslovima živi u naselju Gabrić, uručila pomoć u novcu u iznosu od 31 hiljadu dinara.

Sinoć smo bili u Gabriću, gde smo osmočlanoj porodici Perc Op uručili deo sredstava sakupljenih od posetilaca na Festivalu Ekoslavija’ koji smo organizovali tokom septembra.

Porodica Perc – Opp živi u više nego skromnim uslovima. Familiju čine otac, Imre Perc, majka Đenđika Opp i šestoro dece uzrasta od dve do 17 godina. Porodica živi od plate u iznosu od 31.000 dinara koju zarađuje Imre Perc i dečjeg dodatka.

Porodica je bez pijaće vode već dugo, a do sada su se snabdevali vodom iz cisterni, koju je obezbeđivao vlasnik firme u kojoj je Imre Perc zaposlen. Potrebno je da izbuše novi bunar kako bi imali pijaću vodu i obezbedili zadovoljenje osnovnih potreba. Donacijom koju su obezbedili posetioci Festivala Ekoslavija sada će to moći da urade.

Nedospustivo je da u 21. veku ljudi žive bez vode, struje i krova nad glavom u uslovima nedostojnim čoveku. Svačije je osnovno ljudsko pravo na dostojanstven život, da ne bude gladan, žedan ili bez krova nad glavom.

Nažalost, živimo u sistemu u kom se čak i zadovoljenje osnovnih potreba sve više dovodi u pitanje. Prvi na udaru ovakvog sistema su upravo najranjiviji, najugroženiji slojevi našeg društva i radni narod, a država ne čini ništa da ih zaštiti već upravo na njima brutalno primenjuje nehumane zakone kao što je npr. zakon o izvršenju i obezbeđenju pomoću koga je omogućen ekstra profit izvršiteljima na teret najsiromašnijih. Međutim, kao odbrana i zaštita smo tu jedni drugima i samo solidarnošću, empatijom i međusobnom pomoći možemo graditi novo, humanije društvo“, navedeno je u saopštenju Združene akcije “Krov nad glavom”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.