blank

Kroz objektiv Jugoslava Ivića (VIDEO)

YouTube video

Jugoslava Ivića Subotičani prepoznaju kao muzičara, kamermana, fotografa. Njegovo interesovanje za vizuelnu umetnost ovih godina stavilo je u fokus fotografiju, naspram muzike. Kad pričate sa Jugoslavom, osetićete strast prema umetnosti, bez koje jednostavno za njega, život ne bi imao smisao.

Jedan je od onih koji pamte lepe stvari, neguje kulturu sećanja na omladinske festivale koji su zauvek obeležili Suboticu, ali i prve nastupe mnogih poznatih grupa koji su svoja prva izvođenja imali baš kod nas.

blank
Foto: Subotičke.rs

Dugogodišnji snimateljski rad nije mogao da prođe nezapaženo, pa je kroz objektiv svoje kamere, Jugoslav fotografisao detalje pored kojih se često prođe, a da ih ni ne opazimo. Njegove fotografije slave Suboticu, njenu raskoš i gizdavost, a široj javnosti dostupne su na Otvorenom univerzitetu, gde će uveličati međunarodnu manifestaciju Noć muzeja, ove godine.

Neke od njegovih fotografija prepoznaćete i u subotičkoj suvenirnici, a sam autor rado će vam izaći u susret i izraditi na platnu fotografiju koja vam se posebno svidi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.