blank

Lokalni izbori: SUBOTICA BIRA | Subotica protiv nasilja – Nela Tonković

YouTube video

Gostujući u specijalnoj predizbornoj emisiji “Subotica bira” kandidat za gradonačelnika Subotice ispred široke opozicione koalicije “Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu” Nela Tonković govorila je o toku izborne kampanje, nihovoj političkoj platformi, kao i o očekivanjima kada je reč o rezultatima izbora i formiranju nove gradske većine.

Zašto ste se odlučili da izađete baš u ovom formatu na izbore? Da li ste imali još neke pregovore oko šireg nastupa na lokalnim izborima?

Postojali su razgovori sa svim strankama koje su činile protest “Subotica protiv nasilja”, one stranke koje su smatrale da je u ovom trenutku njihov doprinos veći u promociji ideje bojkota nismo pronašli zajednički jezik. Naš pristup je aktivan i smatramo da neizlaskom na izbore ne možemo nikako da pomognemo građanima. Odlučili smo se da pružimo ruku građanima i da izađemo na ove izbore, lično uvek više poštujem princip akcije i aktivnosti. Verujemo da ćemo našim prisustvom u gradskoj skupštini nešto promeniti.

blank
Foto: Subotičke.rs

U sklopu Vašeg političkog programa dosta se govori o efikasnijem vođenju lokalne samouprave i borbi protiv korupcije. Možete li da nam predstavite ključne tačke programa?

Duboko verujemo da je Subotica grad koji nije dobro vođen u prethodnih 10 godina. Veoma se retko znanje i odgovornost stavljaju u prvi plan, umesto toga imamo lični interes. Tri velike celine oko kojih baziramo naš politički program jesu: 1) Infrastrukturni razvoj grada (mreža biciklističkih staza, kanalizaciona mreža i više pešačkih zona); 2) Kvalitet života građana Subotice (besplatni užbenici i javni prevoz, kao i podsticanje poljoprivrede); 3) Održiva budućnost (čistiji grad i upotreba obnovljivih izvora energije).

Kakav rezultat očekujete na predstojećim izborima? Da li ste imali uvid u neka od istraživanja javnog mnjenja? Imate li neke Vaše procene?

Lično nisam jedna od onih ljudi koji grozničavo traže rezultate anketa, više uživam u komunikaciji sa građanima na ulici. Trudim se da ne razmišljam u tom smeru i da se fokusiram na kandidovanje nove politike i drugačijeg odnosa prema građanima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas slavimo Vidovdan

Pravoslavni vernici danas, 28. juna obeležavaju jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan.   Mnoga mesta u Srbiji danas proslavljaju Vidovdan kao slavu, pa tako

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 29 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.