blank

Mačevalački klub “Spartak” na turniru u Mađarskoj (VIDEO)

YouTube video

Mačevalački klub „Spartak“ ovoga vikenda nastupiće na turniru u Budimpešti. Jedanaest mačevalaca iz subotičkog kluba takmičiće se u mlađim kategorijama. Bio je ovo povod da se upoznamo sa podmlatkom ovog kluba sa dugom tradicijom.

Sportska disciplina koju je davnih godina zastupao i poznati Lajoš Vermeš, kod nas opstaje dugi niz godina zahvaljujući prvenstveno pripadnosti sportskoj porodici „Spartak“. Klub okuplja 22 člana u mlađim kategorijama, pripada Mačevalačkom savezu Srbije, kao jedan od 15 članova u državi.

Zahvaljujući prvenstveno entuzijazmu, treneri ovoga kluba, brat i sestra Kljajić, vode živu ekipu dečaka i devojčica koji tri puta nedeljno treniraju sa sabljom u rukama.

blank
Foto: Subotičke.rs

Kako izgleda jedan njihov trening, videćete u narednim minutima. U razgovoru sa članovima subotičkog mačevalačkog kluba, saznali smo da ih je ovaj sport naučio kako se u stotinkama donose odluke, šta čini jednog mačevaoca dobrim i zašto ih je ovaj sport uopšte i privukao. U prvi mah su se stideli, potom su svoje utiske o mačevanju želeli da podele gotovo svi:

Graja i neverovatna dečija energija dodatni su bonus na ovim treninzima. Ovde najmlađi član ima sedam godina. Ponosno nose svoju opremu i nestrpljivo čekaju vikend kada će se, neki po prvi put, obreti na takmičenju u Mađarskoj, zemlji koja dominira u svetu, kad je mačevanje u pitanju.

Dok čekamo rezultate sa nastupa Subotičana, još da dodamo da je subotički klub pojačala i mlada ruska ekipa, koja se sa manje ili više uspeha odlično snalazi u našem gradu. Još uvek uče srpski, ali kako kažu nije im teško, jezici su srodni, ali smeškom se perfektno služe.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.