blank

Međunarodni dan borbe protiv HPV virusa (VIDEO)

YouTube video

U Domu zdravlja Subotica može da se obavi vakcinacija protiv HPV virusa, dece od 9 do 19 godina, o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Ova vakcina je od izuzetnog značaja, jer je Srbija na neslavnom trećem mestu po oboljevanju od karcinoma grlića materice i po smrtnosti od ove bolesti u svetu.

Pedijatrica Ana Imbrajter Školskog dispanzera Doma zdravlja Subotica, skrenula je pažnju na Međunarodni dan borbe protiv HPV virusa. U subotičkoj opštini 351 dete je započelo imunizaciju protiv HPV virusa, od toga, 66 dečaka.

blank
Foto: Subotičke.rs

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je ljudski papiloma virus drugi vodeći urok smrtnosti od raka kod žena. U našoj zemlji godišnje od karcinoma grlića materice oboljeva 25 do 30 od 100.000 žena, odnosno svakog dana obole četiri žene, a jedna umre od ove opake bolesti.

Dokazano je da je u 99 slučajeva oboljenje uzrokovano humanim papiloma virusom, a ova infekcija se smatra najraširenijom u svetu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Saopštenje NGG Subotica

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti: “NGG Subotica uputila je Zahtev čelnicima grada, gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru, načelniku

Detaljnije »
blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.