blank

“Međunarodni susret oldtajmera na severu Bačke” za vikend

“Međunarodni susret oldtajmera na severu Bačke” održaće se ovoga vikenda po trinaesti put.

blank
Foto: Subotičke.rs

Organizator je Međunarodni oldtajmer klub “Subotica”, a svoje učešće potvrdili su i ljubitelji oldtajmera iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Mađarske, Makedonije, Slovenije. Najavljeno je da će biti postavljeno 65 oltajmera na tri lokacije.

Revija oldajmera biće održana na Paliću, u subotu, 8. juna od 10 do 14 časova, pored jezera, dok će istog dana u popodnevnim časovima od 17 do 19 časova u lepotu ovih starih, očuvanih automobila moći da se uvere Subotičani. Oldtajmeri će biti postavljeni pored zatvorenog bazena na Prozivci.

Izložba oldtajmera nastavlja se u nedelju, 9. juna, od 10 do 13 časova, ispred Plave fontane.

Ovogodišnji Međunarodni oldtajmer susret ulepšaće i crteži dece koja su crtala automobile na likovnom konkursu.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Do sada se na konkurs prijavilo 136 mališana, vlasnici tri najbolja crteža dobiće pehare, a svako dete dobiće medalju i zahvalnicu. Želja nam se da ljubav prema oldtajmerima razvijemo i kod najmlađe generacije”, rekao je Filip Bjelica, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica.

Ovaj međunarodni oldtajmer klub nastupa na sličnim susretima godinama, a jedan koji se ne propušta je takođe u organizaciji ovog kluba, ali u Sarajevu, u januaru mesecu.

Svi učesnici će dobiti majice, pehare, medalje, a cilj ovakvih okupljanja je da se vidi lepota ovih vozila koji i danas krstare drumovima, kao i da se možda nađe još neko ko bi se priključio ovom posebnom skupu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas slavimo Vidovdan

Pravoslavni vernici danas, 28. juna obeležavaju jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan.   Mnoga mesta u Srbiji danas proslavljaju Vidovdan kao slavu, pa tako

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 29 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.