blank

SAOPŠTENJE “Mesec dana medijske promocije gradonačelnika o trošku građana”

blank

Neprihvatljivo je da Bakić podržava Vučića sa pozicije gradonačelnika, poručuju iz subotičkog odbora Dveri

Subotičke Dveri saopštile su danas da svaka ozbiljna vlast, nakon sto dana, građanima podnosi račune, predoči rekapitulaciju učinjenog i obrazloži zašto nešto obećano nije i učinjeno.

“Sudeći po trendu koji je uspostavio novi gradonačelnik Subotice, umesto zajedničke dobrobiti možemo očekivati samo rad gradonačelnika na sopstvenoj promociji, što je on u ovih mesec dana i praktikovao. On je i predizborne radnje bazirao na dodvoravanju predsedniku republike, a ne svojim sugrađanima. Postavlja se pitanje da li on ima nameru da se bavi merama za poboljšanje života u Subotici ili već razmišlja o nekoj novoj, još profitabilnijoj funkciji. Opasno je što on pri tome ne zaobilazi ni oprobane populističke metode za zamajavanje biračkog tela. Humanitarnim paketima je darovao jednu socijalno ugroženu porodicu, a posetio je i jedno gradilište, naravno sve u pratnji novinara.

Slažemo se da treba pomoći ugroženim porodicama ali sistemski, na jedan mnogo kvalitetniji i dugoročno održiv način. Treba dozvoliti službama koje su za te namene i osnovane da počnu da rade svoj posao.

Centar za socijalni rad, Crveni krst i druge organizacije treba da dobiju ozbiljnu pomoć Grada kako bi sve socijalno ugrožene porodice bile adekvatno zbrinute. Da se ne ponovi situacija sa podelom paketa socijalno ugroženim penzionerima, podeljenim parcijalno SNS glasačima. Doduše, naknadno je podeljena pomoć i ostalima, ali tek kada su spiskovi ažurirani u skladu sa stvarnim stanjem na terenu.

Sada je idealna prilika da novi gradonačelnik, koji pokazuje empatiju prema socijalno ugroženim građanima, ispravi nepravdu koju su učinili njegova stranka i njegov prethodnik. Grad je delio pakete u vrednosti 600 dinara, a preporuka pokrajinske vlade je bila da paketi budu vredni 2.500 dinara”, navedeno je u saopštenju subtičkih Dveri.

Dveri su u saopštenju navele i da je gradonačelnikova lična stvar što pruža podršku “svom predsedniku” Aleksandru Vučiću, ali je, kako je navedeno, neprihvatljivo da to čini sa pozicije gradonačelnika.

“…Na izbore je izašlo manje od pedeset posto građana Subotice i njegov izbor nije želja svih građana, već rezultat političke trgovine SVM-a i SNS-a. Gradonačelnik, ako je iole pošten, u svom radu i svojim javnim nastupima zastupa pre svega sve građane , a ne samo svoju stranku i koaliciju koja ga je izabrala na to mesto”, navedeno je u saopštenju subotičkih Dveri, uz napomenu da nam je, kako je navedeno, potreban sistem u kojem građani, na neposrednim izborima, biraju svog gradonačelnika, imenom i prezimenom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.