blank

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najviše izdvaja za prugu Beograd – Budimpešta

blank

U pregledu planiranih kapitalnih izdataka za Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u predloženom budžetu za 2021. planirano je ukupno 126,3 milijardi dinara za 49 projekata.

Tako je za projekat mađarsko-srpske železnice u 2021. godinu predviđeno 40,5 milijardi dinara.

Za izgradnju auto-puta Beograd – Sarajevo planirano je 4,5 milijardi dinara, a za izgradnju auto-puta Niš – Merdare, deonica Niš – Pločnik, 1,1 milijarda dinara.

Među planiranim projektima je i izgradnja auto-puta deonica Preljine – Požega za šta je u narednoj godini namenjeno 10,5 milijardi dinara, a za deonicu auto-puta Pojate – Preljina 15 milijardi dinara.

Za izgradnju saobraćajnice Ruma – Šabac – Loznica predviđeno je 8,5 milijardi dinara, za brzu saobraćajnicu Novi Sad – Ruma 2,6 milijardi dinara, a za izgradnju brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac 4,72 milijardi dinara.

Za izgradnju obilaznice oko Beograda deonica most preko Save kod Ostružnice – Bubanj potok predviđeno je 6,3 milijardi dinara, a za izgradnju novog mosta preko Save u Beogradu 1,03 milijardi dinara.

Za izgradnju železničke infrastrukture i nabavku dizel motornih vozova predviđeno je 7,87 milijardi dinara, a za realizaciju projekata železničke infrastrukture 3,2 milijardi dinara.

Među planiranim projektima su i izgradnja novih i proširenje postojećih luka, pa je tako za proširenje kapaciteta Luke Smederevo predviđeno 4,49 milijardi dinara, a Luke Sremska Mitrovica 2,15 milijardi dinara, dok je za izgradnju nove luke u Beogradu predviđeno 108 miliona dinara.

U 2021. za projekat vađenja potonule nemačke flote iz Drugog svetskog rata planirano je milion dinara.

U planovima Republičke direkcije za vode je izgradnja ledolomca za šta je predviđeno 221,2 miliona dinara u 2021. godini, prenosi Tanjug.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poslepodnevni pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 28 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.