blank

Minja Peković donosi dve nagrade iz Zagreba!

Minja Peković, prvakinja Narodnog pozorišta u Subotici, dobila je Nagradu za glavnu žensku ulogu i Posebnu nagradu za specijalno postignuće za kompletan autorski i izvođački domet u svom projektu „Bravo za klovna“, odlučio je žiri 47. festivala Dani satire Fadila Hadžića koji je juče, svečanim uručenjem nagrada, završen u Zagrebu.

blank
Foto: KerempuhZagreb/instagram

„Srećna sam i neizmerno zahvalna! Dani satire su prvi festival na koji odlazi Klovn, a vraća se sa dve nagrade! Moju radost uvećava činjenica da je nagrađena priča o Nadi, Veri, Umetnosti i njenom katarzičnom dejstvu, Ljubavi i njenom isceljujućem dejstvu…

Osećam se počastvovanom što su nagrađeni i izvođački i autorski deo predstave. I razmišljam, muza Talija je zaštitnica komedije… A kako je ovo treći put da sam ja nagrađena na ovom festivalu, Dani satire Fadila Hadžića su, rekla bih, moja Talija. Duboko, duboko zahvalna“, reči su koje je Minja Peković uputila na dodeli nagrada.

Upravnik Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić sa svojim timom prepoznao je pravi trenutak da se o ovoj značajnoj temi progovori i taj zadatak poverio je upravo Minji Peković:

„Zaista smo počastvovani što imamo tako talentovanu i svestranu umetnicu u našem ansamblu i što smo svedoci njenog umetničkog rasta i postignuća. Njena predanost, marljivost i strast prema pozorištu su inspiracija za sve nas pozorišne poslenike koji učestvujemo u stvaranju iluzije života na sceni. Naše je samo da je podržimo u svim njenim umetničkim stremljenjima i to ćemo i činiti“, izjavio je Nikolić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.