blank

„Mreža čitanja” – kviz za srednjoškolce

blank

Mreža čitanja” naziv je novog projekta za podsticanje čitanja i kreativnosti kod srednjoškolaca. Do sada je ovaj program realizovan pod nazivom Čitanjem do zvezda”.

Glavni organizator je Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a kao i prethodnih godina kviz u Subotici sprovodi Gradska biblioteka Subotica u saradnji sa Novinsko-izdavačkom ustanovom Hrvatska riječ”.

Zajedno sa učenicima srednjih škola iz Hrvatske, u takmičenju učestvuju učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, u Gimnaziji Svetozar Marković”, Politehničkoj školi i Srednjoj medicinskoj školi.

Tema ovogodišnjeg kviza znanja i kreativnosti Knjiga, knjižara, knjižnica”. Takmičenje se sastoji iz dva dela, iz kviza znanja i prezentacije multimedijalnog rada, a potrebno je pročitati knjige: „Mala knjižara u Parizu” Nine Džordž, „Kako pronaći ljubav u knjižari” Veronike Henri i Knjižara jučerašnjih dana” Ejmi Majerson.

Onlajn kviz znanja i kreativnosti za srednjoškolce trebalo bi da bude održan 4. decembra 2020.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.