blank

Najbolji evropski filmovi u Eurosinemi

blank

Predfestivalski program Festivala evropskog filma Palić trajaće do petka, u okviru kojeg će biti predstavljene selekcije „Best of Europe” i „Europe 4 kids”. Projekcije su organizovane u bioskopu „Eurosinema” u Subotici, na čijem sajtu je dostupan detaljan raspored i satnica. Takmičarski program palićkog Filmskog festivala biće održan od 17. do 23. jula.

Selekcija „Best of Europe“, koju čine evropski filmovi koji su obeležili prethodnu godinu, tradicionalno je otvorila predfestivalski program. Kako je navedeno, na repertoaru će biti „Časovi persijskog” reditelja Vadima Perelmana, „Još jedna tura” Tomasa Vinterberga, „Telo Hristovo” Jana Komase, „Berlin Aleksanderplac” Burhana Kurbanija, „O beskonačnosti” Roja Andersona, „Istina” Hirokazu Koreede i „Šarlatan” Agnješke Holand.

Kako je istaknuto u saopštenju, Festival evropskog filma Palić je ove godine uveo selekciju „Europe 4 kids”, u okviru koje će biti prikazano sedam filmova za decu iz Nemačke, Norveške, Češke, Belgije, Švedske, i Severne Makedonije.

Mališani će moći da odgledaju filmove „Kućni patuljci – operacija kolačići” rediteljke Ute fon Munhov-Pol, „Kapetan Sabljozubi i magični diijamant” Razmusa A. Sivertsena, „Pat i mat – majstorske avanture” Mareka Beneša, „Moja porodica i vuk”, „Bezrepi Pele” Kristijana Rajtelniusa, „Stela” Stojana Vujičića i „Viking Vik i čarobni mač” u režiji Erika Kazea.

„Izborom najkvalitetnijih ostvarenja savremene evropske kinematografije koja ne pristaje na kompromise, Festival evropskog filma Palić želi da dokaže, u skladu sa vrednostima koje više od dve decenije aktivno promoviše, da svaki pokušaj emancipacije i obnavljanja kritičke svesti ima dubokog smisla”, zaključeno je u saopštenju.

Foto: FEF

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.