blank

Saopštenje “MI – snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović – Subotica”

Povodom predstojećih lokalnih izbora, “MI – snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović – Subotica” izdali su saopštenje u kome se izražava nezadovoljstvo povodom kratkog roka za sakupljanje potpisa. Tim povodom, prenosimo ovo saopštenje u potpunosti:

blank
Foto: MI Snaga Naroda

“Vreme za sakupljanje potpisa za izlazak na Lokalne izbore je istekao u ponoć. MI kao grupa rađana “Mi snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović – Subotica” nismo sakupili dovoljan broj od 1.000 overenih i pored maksimalnog zalaganja.

Ovu trku za potpisima za Lokalne izbore karakteriše: bahato raspisivanje izbora, sramno kratak rok za sakupljanje potpisa u dane praznika, neradnih dana i slava. Sem toga svakako, svakim danom smo se susretali sa ljudima ucenjenim radnim mestima, uplašenim za egzistenciju članova svojih porodica, kao i sa velikim brojem građana koji su potpis morali da daju iz različitih razloga režimskim strankama u prekomernom broju i ako ih ne podržavaju.

Mogli smo se nagoditi i trgovati, mogli smo i poverovati slatkorečivim kuririma koji su nam nudili “pomoć” da sakupimo potpise uz izvesne dogovore, ali naravno da nismo prihvatili. Mogli smo i ulaziti u neprincipijelne saveze i koalicije i na taj način se “ušunjati” u odborničke klupe, ali nam to nije cilj. Sve su to pojave koje naše društvo, državu i institucije drže u okovima partokratskog društva, kojim na taj način strani faktor lakše našu Otadžbinu drži u kolonijalnom statusu. Razlog našeg uključivanja u politički život Srbije upravo jeste borba protiv tih pojava, aveti srpske političke realnosti i grobara budućnosti naše dece.

Subotica, kao specifična višenacionalna sredina, ostaje i dalje u nemilom zagrljaju nemile koalicije, a Skupština grada, samo projektovana scena višestranačkog sistema.

Želimo da se zahvalimo subotičkim notarskim kancelarijama i da istaknemo zaista korektnu saradnju i razumevanje, što u mnogim opštinama u Srbiji nije bio slučaj.

Posebno se zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su nas podržali i odvojili vreme da nam ukažu poverenje svojim potpisom. Ohrabrujuće je iskustvo, vera, nada, odlučnost, hrabrost i energija koju okupljamo povezujući se. Ljudi, nas borbe i izazovi tek očekuju.

Naš Opštinski odbor, nakon ovog iskustva, još odlučnije nastavlja sa radom i u cilju jačanja vas pozivamo da nam se priključite u našoj borbi” – ističe se u saopštenju “Mi – snaga naroda prof. dr Braniir Nestorović – Subotica”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

4 responses to “Saopštenje “MI – snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović – Subotica””

  1. I u Beogradu je ista situacija. Ali, idemo dalje. Mi ne smemo da se obeshrabrimo. Vidimo sta se dogadja. Narod je na nasoj strani. Imam 76 godina. Sve vreme sam na standu i osluskujem narod.Pobedicemo!

  2. Nestorović je k’o onaj margarin “u sve se meša”, a bogami se i u sve razume (kad bi se zezali). Gledam ga onomad na TV komentariše rat u Ukrajini. Baš se nalupao…
    E, pa gosn Nestoroviću bez aktivista i mreže opštinskim i mesnih odbora neće biti nikad vremena da se nakupi dovoljan broj potpisa.
    Al’ šta ja pričam kad se on čovek u sve razume. Već je počeo da njače k’o žedno magare; te svi su mu ucenjeni i uplašeni, te vreme kratko, pa silni praznici … E, moj doco.

  3. Бедниче ботовски!
    Лепо ти радиш против својег потомства, а доктор је жива енциклопедија што ти не можеш да СХВАТИШ!

  4. Ko si ti da se tako obraćaš dr. Nestoroviću? “Žedno magare”. Sram te bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.