blank

Nevolja porodice Repaš sa bukom i vibracijama (VIDEO)

Gordana Repaš tvrdi da joj je predstavnik investitora koji u neposrednoj blizini njene kuće izvodi radove obećao da će suspendovati šefa gradilišta na sedam dana i ponudio pomoć. Investitor tvrdi da radi u skladu sa zakonom

YouTube video

Gordana Repaš, čija porodica živi na Bikovačkom putu, neposredno do gradilišta firme “Adam-šped”, za sajt Subotičke.rs izjavila je da njena porodica više od tri nedelje trpi nesnosnu buku i vibracije velikih mašina sa gradilišta.

– Oni rade ceo dan i više ovako ne možemo. Radili su jednom i u nedelju. Zvala sam dva puta šefa gradilišta i komunalce, ali bez ikakvog uspeha. Rekli su mi da izvođač radova tako mora da radi. Pozivala sam ljude sa gradilišta na kafu, na čašicu ljudskog razgovora, da vidimo možemo li tokom dana imati samo malo predaha od buke i snažnih vibracija. Znam da radovi treba da se obave, da ne mogu da prođu tako da ih ne osetimo, ali to treba da bude izvedeno na svima podnošljiv način. Kuća nam je napukla, ali ne tražim odštetu po svaku cenu, već da utvrdimo kada se radi, a kada ne, odnosno kada možemo da predahnemo. Živim sa suprugom, sinom i bakom koja ima povišen krvni pritisak i bolesno srce. Baka plače već tri nedelje, jer ne može da se odmori – kaže Gordana Repaš.

Redakcija sajta Subotičke.rs pozvala je firmu “Adam-šped” koja je odmah u domaćinstvo Repaš poslala jednog od svojih direktora na lice mesta. Gordana Repaš tvdi da joj je predstavnik investitora obećao da će suspendovati šefa gradilišta na sedam dana, zato što ih, kao investitore, nije obavestio o njenim žalbama i ponudio joj pomoć oko saniranja štete.

Dejan Petrović iz “Adam-špeda” potvrdio nam je da je odmah obišao podoricu Repaš, ali nam nije potvrdio da je obećao suspenziju šefa gradilišta, niti je hteo da potvrdi da je obećao pomoć porodici Repaš. Rekao je jedino da je suspenziaj pominjana.

– Posetio sam ih, žao mi je što nisu bili kod kuće kada sam lično obilazio komšiluk uoči izvođenja radova – rekao nam je Petrović. – Mi smo sve do sada uradili u skladu sa zakonom. U ovom slučaju, imamo kuću podignutu u industrijskoj zoni, tik do ivice placa i pukotine za koje ne znamo jesu li nastale ranije ili zbog gradilišta.

Gordana Repaš, sa druge strane, kaže da je zahtev za legalizaciju kuće predala pre više godina, sa svom potrebnom dokumentacijom i da još uvek, bez ikakvih vesti, čeka da taj postupak bude okončan. Ona poriče da se njena kuća nalazi na ivici placa, kako to tvrdi Petrović.

– Nama je kuća napukla sa prednje strane i zid bakine sobe. Nismo bogati, ceo život borimo se da unapredimo naše malo domaćinstvo, ali u ovom trenutku nam je najvažnije da, pored radova koji su u toku, možemo da predahnemo i da baka, za koju smo svi zabrinuti, može da se odmori, a ne da ceo dan provodi u dvorištu plačući. To nam je važnije od svake nadoknadi i pristali bismo da prođemo bez nje, samo da dobijemo malo mira tokom dana – kaže Gordana Repaš.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.