blank

Novosti: Dve i po godine zatvora krivcu za smrt dečaka iz Subotice

blank

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, kojom je Vladimir Vukašinović osuđen na kaznu od dve i po godine zatvora jer je 12. juna 2018. godine svojim vozilom naleteo na grupu dece na Divčibarama, učenika OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Subotice, koja su u tom momentu prelazila ulicu, a koji su na ovoj planini bili na rekreativnoj nastavi, prenose Večernje novosti.

U pokušaju da izbegne pešake skrenuo je na levu stranu kolovoza i naleteo na mališane koji su se nalazili na parkingu i koji su se spremali da pređu ulicu. Tada je lakše povređeno njih troje, ali je teške povrede zadobio desetogodišnji Aleksa Dimitrov, koji je na mestu ostao mrtav. Pored zatvorske kazne, Vukašinoviću je određena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od godinu dana.

Na sajtu Apelacionog suda između ostalog je objavljeno da je prvostepeni sud imao u vidu sve okolnosti koje su od uticaja da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmerena, i da je istima dao adekvatan značaj.

– Naime, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio da postoji značajan doprinos na strani organizatora rekreativne nastave koji se sastoji u tome što u konkretnom slučaju nisu nosili svetli prsluk kada u blizini mesta nezgode nije postojao obeleženi pešački prelaz, niti saobraćajni znak koji ukazuje na moguće prisustvo dece na kolovozu – navodi se u obrazloženju odluke.

– Organizatori nisu preduzeli sve mere da se blagovremeno upozore ostali učesnici u saobraćaju na prisustvo dece na kolovozu u smislu da su se udaljili na veće odstojanje od obe strane organizovane kolone dece koja prelazi kolovoz. Prilikom utvrđivanja otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog sud imao u vidu raniji život okrivljenog, te da je osim jednog lica koje je poginulo u ovoj saobraćajnoj nezgodi bilo troje povređenih lica, od čega su dvoje maloletnici uzrasta deteta.

Večernje novosti

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 29 stepeni Celzijusa. Vremenski uslovi uticaće povolјno na većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.