blank

NSA Sofia – Spartak Subotica 0 : 7 (0:3)

blank

Fudbalerke Spartaka deklasirale su juče u glavnom grdau Bugarske NSA Sofiju, u kvalifikacionoj utakmici za UEFA Ligu šampiona sa 0:7.

U 9. minutu susreta, Alina Baka je bila oborena u kaznenom prostoru. Austrijska deliteljica pravde Marina Aufšnajter se nije dvoumila da pokaže na belu tačku. Siguran egzikutor bila je Violeta Slović.

U 19. minutu, Alina Baka prodire po desnoj stani, šalje poprečnu loptu koju Kejl Dejvis lukavo propušta, a Tijana Filipović je šalje u nebranjenu mrežu za 0:2.

U 30. minutu, domaći tim je bio u izglednoj prilici da smanji rezultatsku razliku, ali požrtvovana Milica Kostić nije dozvolila iznenađenje, pri čemu je u kontaktu sa Leonorom Zelovom izvukla deblji kraj, ali bez ozbiljnijih posledica.

U 34. minutu, Alina Baka i Kejl Dejvis stvaraju izglednu priliku, ali je šut Dejvisove završio u naručju bugarske golmanke.

Rezultat na 0:3 povisila je Tijana Matić, na asistenciju Tijane Filipović u 42. minutu. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Spartkovih igračica. U 53. minutu, akcija Matić-Filipović završila se šutom Tijane Matić pod prečku. Golmanka je uspela da loptu prebaci iznad prečke u korner.

blank

Potom, Alina Baka pravi prodor po desnoj strani, ulazi u kazneni prostor i upućuje korisnu loptu u peterac. Loptu prihvata Anastasija Ćirić i manirom vrsnog strelca šalje je u mrežu (0:4).

Obruč oko gola bugarskih šampionki sve jače se steže. U 72. minutu, nakon kombinacije Baka-Filipović, Tijana Matić povećava vođstvo “golubica” na 0:5. Samo dva minuta kasnije, rezultat je povećan na 0:6. Tijana Filipović je asistirala, a Alina Baka je postigla šesti gol. Tačku na utakmicu u zaustavnom vremenu (93. minut) postavila je izvanredna Tijana Matić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.