blank

Obeležen dan oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu

blank

Na Železničkoj stanici položeni su venci na spoemen-ploču srpskim vojnicima koji su 13. novembra 1918. godine vozom ušli u Suboticu. Njihov dolazak u naš grad označio je kraj vladavine Austro-udarske monarhije.

Program je započet izvođenjem himne “Bože pravde”, a zatim je položen venac na spomen-ploču.

Program obeležavanja 102. godišnjice oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu nastavljen je na Puškinovom trgu, gde je održan pomen poginulim vojnicima, a zatim su vokalno-instrumentalni sastav “Veselice” i Aleksandar Toković otpevali pesme “Ovo je Srbija” i “Srpska duša borca”. Zatim je besedio kapetan prve klase u penziji Drago Lukić, koji je podsetio da uvek treba da se sećamo junaka palih za oslobođenje i ujedinjenje

blank
Venac na Spomenik junacima palim za oslobođenje i ujedinjenje položili su Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za privredu u ime gradonačelnika Stevana Bakića, predstavnici Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” i predstavnici ostalih organizacija koje neguju uspomenu na žrtve pale u Prvom svetskom ratu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.