blank

SAOPŠTENJE NARODNE STRANKE Subotica da bude lider u pravljenju ambijenta koji privlači ‘frilensere’

blank

Mnogim mladim ljudima „frilensing” je prvi i jedini posao, pa ne treba da im zbog primene režimskih mera bude i poslednji samostalan posao u Srbiji“, poručuju subotički narodnjaci

Povodom, kako je navedeno, rigidnog nastupa vlasti prema “frilenserima”, Gradski odbor Narodne stranke Subotica saopštenjem je izrazio negodovanje i osudio postupanje režima.

Država bi trebalo na fer i pravedan način da reguliše poslovanje frilensera i da sa posebnom pažnjom brine i zaštiti one kojima je ova vrsta rada jedini izvor osnovne egzistenicije, a ne da ih ekonomski uništi.

Naime, mnogim mladim ljudima je to prvi i jedini posao, pa ne treba da im zbog primene režimskih mera bude i poslednji samostalan posao u Srbiji.

Umesto da kao društvo podržimo frilensere‘, režim ih svodi na uljeze društva, što svakako nije slučajno. Očito je na redu još jedno uterivanje straha, svima koji su našli način da budu slobodni i samostalni, a da se učine zavisnim od mrvica sa stola i da se svrstaju u masu ucenjenih.

Ovo nije problem tamo neke poreske vlasti i frilensera, nego problem svih nas, ovo je problem i budućnosti Srbije. Rešenje ovog problema će uveliko odrediti, kako sudbinu mladih, angažovanih ljudih, tako i budućeg smera razvoja celokupnog IT sektora, kao jednog od naših najperspektivijih i najkonkuretnijenijih privrednih potencijala.

Upravo su mnogi gradovi i mesta širom Srbije ostali mlađi i sa više energije zahvaljući upravo frilenserima. Subotica je jedan od tih gradova, koji svoj razvoj i perspektivu, uprkos depopulacionom trendu, može da gradi upravo na takvoj vrsti angažmana mladih i kreativnih ljudi, i time unaprediti celokupni razvoj samog grada i regiona.

Subotica treba da bude lider i da joj bude prioritet pravljenje ambijenta koji privlači frilensere, a ne da frilensere, koji su naši sugrađani, liši bilo kakve brige i podrške lokalne društvene zajednice.

Gradski odbor Narodne stranke Subotica ovaj vid samostalnog rada putem interneta prepoznaje kao jedan od najperspektivnijih, koji kao takav zaslužuje svaku vrstu podrške, a ne nebrigu i njegovo gušenje i uništavanje u samom začetku. Šta više, ta oblast potrebuje ozbiljne subvencije i ulaganje države. I delić od onog koliko režim izdvaja sredstava za privilegovani krupni kapital, bio bi za početak i više nego dovoljan.

Promenom ovog režima i preuzimanjem odgovornosti Narodna stranka će posebno podržati sve građane koji nastoje da žive od svog samostalnog rada, poput frilensera. Oblast rada preko interneta ćemo urediti tako da će moći svako, slobodno i bez straha, da radi na svoju i društvenu dobrobit.

Shodno tome, Gradski odbor Narodne stranke Subotice traži pravdu za frilensere i da ona kao takva postane zakonom. Za razliku od režima koji rogobatne zakone predstavlja pravičnim”, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Subotica koje potpisuje prof. dr Miroslav Čavlin.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.